CREW Motorcycle Crew Thread - Hooligan Hoedown

Hoodoo

Well-Known Member
Jan 13, 2005
15,737
Chattanooga, TN
Any thought on why my harley develops a vibration around 15-25mph?

Bought a used wheel and new tire. Did the shop
No true the wheel before mounting the rubber?
 
TS
TS
Junkie

Junkie

re-tarded
OT Supporter
Jan 11, 2006
41,276
Santa Clara, CA
Any thought on why my harley develops a vibration around 15-25mph?

Bought a used wheel and new tire. Did the shop
No true the wheel before mounting the rubber?
if it happened on a wheel/tire swap I'd say something to do with that

spoked or cast/forged?
 

Hoodoo

Well-Known Member
Jan 13, 2005
15,737
Chattanooga, TN
it might need to be trued. it also might need to be balanced... or both :mamoru:

do you have any sort of stand that you can put the bike up on so you can spin the tire while watching it?

Yeah I’ve got a lift. Didn’t notice much. I did notice there are 5 weights, on each side of the rim, in the exact same place. That doesn’t make sense to me
 
TS
TS
Junkie

Junkie

re-tarded
OT Supporter
Jan 11, 2006
41,276
Santa Clara, CA
Yeah I’ve got a lift. Didn’t notice much. I did notice there are 5 weights, on each side of the rim, in the exact same place. That doesn’t make sense to me
how much wobble is there?

if by "on each side" you mean left and right, but next to the same spoke, that's how they're supposed to be (usually)
 

help computer

stop all the downloadin'
Aug 13, 2005
20,168
Chattanooga
jgM0Enih.jpg


Picked the wife's Scrambler up today. It's a great back-to-basics bike
 

Hoodoo

Well-Known Member
Jan 13, 2005
15,737
Chattanooga, TN
there's supposed to be a mark on the tire where the valve stem goes

Not on these tires.

But I did remember that they accidentally put the wrong tires on when I took it in, then slapped the correct ones on the next day. I have a feeling they may have kept the weights on from the previous tire.
 

haze

Money printer go BRRRRRRRRRRRRRR
OT Supporter
Oct 3, 2004
71,029
¯\(ツ)/¯
after ~10 miles my zx6r threw the battery light and when it was turned off it didn't have enough juice to kick over again. assumed it was the battery so i replaced it. same thing happened again. voltage while running is 11.9x :confused: can a bad stator work sometimes?
 

haze

Money printer go BRRRRRRRRRRRRRR
OT Supporter
Oct 3, 2004
71,029
¯\(ツ)/¯
If voltage is that low while running, it isn't charging at all.

stator is probably more likely than RR but idk that specific bike
that's after running for ~15 minutes tho... like, if it's not charging at all it should have been dead right?
 

nosaj

OT Supporter
Nov 10, 2003
111,975
Kawasaki seems to have a stator issue. Homies 2008 10r ate one and a computer because of it.
 

Wolf

Slow Suicide's No Way To Go
OT Supporter
Mar 23, 2003
119,827
San Jose, CA
Think I'm gonna spend some money on a good chain. Went +3 with JT Sprockets parts last summer for <$100 for both sprockets + chain and have been having to adjust the chain almost every week.



or



:hmm: :dunno: Suggestions? Thoughts?

What I currently have:



Boike (FZ8):
PTQCzEu.jpg


:yikes:

20210508_122146.jpg
 

Users who are viewing this thread

About Us

  • Please do not post anything that violates any Local, State, Federal or International Laws. Your privacy is protected. You have the right to be forgotten. Site funded by advertising, link monetization and member support.
OT v15.8.1 Copyright © 2000-2022 Offtopic.com
Served by fu.offtopic.com

Online statistics

Members online
381
Guests online
58
Total visitors
439

Forum statistics

Threads
369,554
Messages
16,894,967
Members
86,874
Latest member
Anthony 74